Tekoälyllä on keskeinen rooli tieteessä, taloudessa ja yhteiskunnassa, mutta mitkä eettiset periaatteet ohjaavat sitä? Perjantaina 13.5. klo 10-16 Tiedekulmassa järjestettävä avoin seminaari ETHICS x AI – Putting ethical AI into practice kutsuu aiheesta kiinnostuneet verkottumaan ja keskustelemaan eettisestä teköälystä ja sen haasteista. Ohjelmassa on eri alojen asiantuntijoiden keynote-puheenvuoroja ja vuorovaikutteisia työpajoja.

Järjestyksessään kolmas monitieteellinen ja maantieteelliset rajat ylittävä ETHICS x AI -sarjan tapahtuma keskittyy tänä vuonna eettisen tekoälyn käytännön sovelluksiin. Miten eettiset periaatteet voidaan integroida algoritmeihin? Kuinka ennakkoluulotonta konekäännetty kirjallisuus on? Miten tekoäly vaikuttaa oikeus-ja terveydenhuoltojärjestelmiimme? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen perehdymme eturivin tieteen, talouden, politiikan, kulttuurin ja uskon alojen ammattilaisten johdolla.

Seminaari tuo ainutlaatuisella tavalla yhteen huippuasiantuntijoita yhteiskunnan eri aloilta tarjoten alustan ajatusten vaihtoon ja ratkaisujen hakemiseen. Puhujamme edustavat mm. organisaatioita Hybrid CoE – European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats, Microsoft Finland, Reaktor, Aalto-yliopisto, Humboldt Institute for Internet and Society, Taival Advisory ja macht.sprache.

Saksan liittotasavallan suurlähettiläs Konrad Arz von Straussenburg avaa tapahtuman. Keynotepuheenvuoroissa, keskusteluissa ja haastatteluissa kuullaan yritysten menestystarinoita tekoälyn hyödyntämisessä. Iltapäivän työpajoissa kutsumme yleisön syventymään ja keskustelemaan aktiivisesti mm. tekoälyn vastuullisuuden dilemmasta, sen käytöstä terveysteknologiassa ja konekäännösten eettisyydestä. Aiempi perehtyminen aiheeseen ei ole välttämätöntä, vaan suuri yleisö on tervetullut osallistumaan.

Tutustu ohjelmaan ja puhujiin

Osallistuminen seminaariin on maksutonta, mutta ennakkoilmoittautumista edellytetään. Tapahtuman kieli on englanti. Aamupäivän ojelmaa on mahdollista seurata myös livestreamin välityksellä ja osallistua voi myös vain osaan päivän ohjelmasta.

ILMOITTAUDU TAPAHTUMAAN TÄSTÄ