pexels-photo-240163

Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta (MLTK) ja informaatioteknologian tiedekunta (ITK) järjestivät perinteiset lukiokilpailut torstaina 25.1.2018. Kilpailut keräsivät osallistujia paitsi 13 lukiosta myös Gradia Jyväskylän kaksoistutkintokoulutuksesta. Kaksoistutkintoa suorittavat osallistuivat matematiikan ja tietotekniikan kilpailuihin. Yhteensä kilpailijoita oli 80, joista 31 (39 %) oli tyttöjä. Erityisen ilahduttavaa oli, että tietotekniikan kilpailu nousi 16 osallistujallaan fysiikan ja kemian kilpailujen rinnalle!

Tulokset:

Fysiikkakilpailu:

 1. Valtteri Turkki, Jämsän lukio
 2. Pyry Toivo, Jyväskylän Lyseon lukio
 3. Sami Yrjänheikki, Joroisten lukio
 4. Ville-Petteri Manninen, Jyväskylän normaalikoulun lukio
 5. Ville Määttä, Ähtärin lukio
 6. Onni Vilpponen, Jyväskylän normaalikoulun lukio

Kemiakilpailu:

 1. Anette Karppinen, Schildtin lukio
 2. Antti Lampimäki, Ähtärin lukio
 3. Janita Nieminen, Jämsän lukio
 4. Yury DevVitte, Jyväskylän Lyseon lukio
 5. Ville Isoranta, Schildtin lukio

Matematiikkakilpailu:

 1. Hermanni Huhtamäki, Ähtärin lukio
 2. Pietamaria Valjus, Jyväskylän normaalikoulun lukio
 3. Aleksi Kononen, Jyväskylän Lyseon lukio
 4. Terhi Nurminen, Schildtin lukio
 5. Aatu Lauri, Schildtin lukio

Tietotekniikkakilpailu:

 1. Mikko Liimatainen, Schildtin lukio
 2. Matti Tyrväinen, Pieksämäen lukio
 3. Mika Luhta, Schildtin lukio

Parhaimman neljän suoran ja joukkuekilpailun voiton vei Schildtin lukio kuuden (6) pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Ähtärin lukioon. Jaetulle kolmannelle sijalle joukkuekilpailussa sijoittuivat Jyväskylän Lyseon lukio ja Jämsän lukio. Kilpailun kiertopalkintoon on nyt Jyväskylän normaalikoulun lukiolla ja Schildtin lukiolla molemmilla yksi kiinnitys. Kiertopalkinnon saa omakseen viidellä kiinnityksellä.

Fysiikan, kemian ja matematiikan kilpailussa viiden kärki saa opiskeluoikeuden vastaavaan kou-lutukseen Jyväskylän yliopistossa ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen. Tietotekniikan opiskelupaikka Jyväskylän yliopistossa on odottamassa tietotekniikan, matematiikan ja fysiikan kilpailun kolmen parhaimmistoon sijoittuneita ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen.