20574_103334236355240_6371930_n

Valtakunnan “Matikkatäti” Alli Huovinen

“Muhoksen lukiolla on pitkät perinteet hyvistä opettajista. Muun muassa Akseli-kirjan tekijöistä tunnettu Heikki Oinas-Kukkonen oli ensimmäisiä opettajiani Oulun yliopistossa. Häntä muistelemme lämmöllä Facebookin ryhmissä ja ihmetelemme, miten vähän media noteraa matematiikkaa ja matemaatikoita. Kulttuurihenkilöiden saamat palkinnot huomioidaan näkyvästi ja samoista poliitikoista on isot kuvat tuhkatiheään samoissa lehdissä.

Kaikki keinot on käytettävä matematiikan pelastamiseksi. Olen kokeillut päästä sunnuntaisin Radio Suomen Kansanradioon – huonoin tuloksin. Tänään lähetin viestin, mutta ei tietenkään luettu:

“Ihmettelen median suhtautumista matematiikkaan. Kansanradion kuuntelijoiden pitäisi herätä vaatimaan matematiikalle samaa asemaa kuin on urheilulla, musiikilla ja muullakin kultuurilla. Tätäkään lähetystä ei tehtäisi, ellei matematiikka mahdollistaisi sitä.

Ei ole kuulunut jä näkynyt juuri mitään uutisia eilen 16.11. julkistetusta “Vuoden 2020 matemaattisten aineiden opettaja”-palkinnosta, jonka sai Piia Haapsaari Muhoksen lukiosta.

Onnittelut Matikka-Piialle!

Nimensäkin perusteella palkinto meni oikeaan osoitteeseen. Facebookin matematiikkaryhmissä riemuitaan. Ruotsilla on Ilmasto-Greta, mutta Suomella on nyt Matikka-Piia. Ilman matematiikkaa ei ilmastonmuutostakaan torjuta. Huom! pii!

Joulukuussa julkistetaan uudet Pisa-tulokset. Luulen, että Matikka-Piialle tulee jyrkkä ylämäki ja rankka urakka ohjata Suomen koululaiset Pisan huipulle.”